Veelgestelde vragen over de politietest

In de afgelopen jaren hebben we veel vragen via deze website ontvangen over de politietest of het Politietest Coaching Programma. Hieronder vind je een greep uit de meest gestelde vragen.


VRAAG: Ik heb dyslexie/dyscalculie. Kan ik toch meedoen aan de politietest en wordt hier ook rekening mee gehouden?
Ik heb gesolliciteerd voor de functie hoofdagent. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor de sporttest, de taaltoets en de cognitieve capaciteitentest. Op dit laatste onderdeel de cognitieve capaciteitentest ben ik gezakt. Het rekenen ging bij mij niet goed, nu heeft dit te maken met mijn dyslexie/dyscalculie. Het behalen van deze test is voor mij bijna onmogelijk. Nu vraag ik mij af wat mijn mogelijkheden zijn om toch nog verder te kunnen komen in de procedure zodat ik mijzelf kan laten zien. Als ik dan afgekeurd word ben ik er niet geschikt voor. Maar voor nu wil ik er alles aan doen om verder te kunnen komen. Ik zou het zo ontzettend zonde vinden dat ik deze baan moet laten schieten omdat ik niet goed in rekenen ben.

ANTWOORD: helaas zijn er verder geen mogelijkheden. Je moet de cognitieve capaciteitentest positief afsluiten. Ook al kun je jouw probleem met bijvoorbeeld een doktersverklaring aantonen; hier wordt geen rekening mee gehouden. Uiteraard kun je wel proberen je vaardigheden zo goed mogelijk te trainen door veel te oefenen. Het Politietest Coaching Programma kan je hierbij helpen; dit bevat veel tips, oefeningen en handige stappenplannen.


VRAAG: Kan ik bezwaar maken tegen de resultaten van mijn deelname aan de politietest?
Beste Ronny, je kunt bezwaar indienen tegen de selectieprocedure, maar kan het ook eventueel als je het niet eens bent met de uitslag, of heeft dat geen enkele zin?

ANTWOORD: Helaas worden bezwaren/klachten over de uitslag van de selectie niet in behandeling genomen, maar alleen klachten over hoe je in de selectieprocedure bent behandeld of hoe de procedure is verlopen. Het is natuurlijk erg frustrerend als je ergens hard voor hebt gewerkt, maar als vervolgens je harde werken niet wordt beloond. Zie het echter als een leermoment; achterhaal op welke onderdelen je niet goed hebt gescoord, verbeter jezelf op die onderdelen en probeer het over 1 of 2 jaar nog een keer.


VRAAG: Ik heb niet zo’n beste conditie. Is dit een probleem?
Ik heb astma en daardoor is mijn conditie niet zo goed en is het lastig om deze significant te verbeteren. Kun je met een niet hele goede conditie toch agent worden?

ANTWOORD: Het is een feit dat je toch best wel een redelijk goede conditie moet hebben om door de sporttest te komen. Dat is ook begrijpelijk; want als politieagent komt het natuurlijk voor dat jij je in bepaalde situaties ook bovenmatig (fysiek) moet inspannen.


VRAAG: Als ik het Politietest Coaching Programma bestel, krijg ik dan een boek thuis gestuurd?
Goedemorgen Ronny, ik wil graag je product bestellen maar er staat nergens vermeld dat je je adres moet doorgeven. Hoe zit dit?

ANTWOORD: Het Politietest Coaching Programma is geen fysiek boek, maar een e-book. Het bestaat uit zowel een PDF-versie als een ePub-versie die je op een e-reader kunt lezen. Je kunt deze bestanden direct downloaden nadat je bestelling succesvol is afgerond. Je zou dus al binnen 3 minuten de geheimen uit dit mooie programma kunnen lezen en toepassen in de praktijk!